Domů / Knihy / Populárně naučná pro dospělé / Kuchařky & nápoje / Národní, regionální kuchařky

Umění francouzské kuchyně - Julia Childová; Louisette Bertholleová; Simone Becková


Žádné hodnocení. Kód: P145688 Produktové číslo: 9788074624414
Kniha, JOTA, dotisk 2023, Julia Childová; Louisette Bertholleová; Simone Becková
Dostupnost: externí sklad 100 ks
Vše 10 %
Cena před slevou: 648 Kč
Ušetříte: 65 Kč
Zlevněno z 648 Kč (Naše normální cena.)
nyní jen 583 Kč , plus doprava
Doba dodání: 2 - 5 Dnů
 
Umění francouzské kuchyně - Julia Childová; Louisette Bertholleová; Simone Becková

Umění francouzské kuchyně je úctyhodně objemná, mimořádně podrobně, ale zároveň přehledně zpracovaná příručka nabízející celkem pět set dvacet čtyři receptů, které osobně prověřila sama Childová a s ní několik generací amatérských i profesionálních kuchařek a kuchařů z celého světa – ale zdaleka nejen to. Najdete v ní detailní rady, jak správně používat jednotlivé suroviny a ingredience, jak vybírat a připravovat zeleninu, ovoce, ryby i červené maso, jak jídlo sladit s přílohami a nápoji. Childová ukazuje, jak francouzští mistři kuchařského umění krájí a porcují, jaké používají nádobí, jak doslova kouzlí s vínem.

Samotné recepty jsou rozdělené do deseti kapitol, na jejichž počátku vždy najdete stručný úvod do „tématu“. Naučíte se vařit francouzské polévky, předkrmy, hlavní jídla i dezerty. Dozvíte se spoustu zajímavého o francouzských omáčkách, které jsou podle mnohých skutečnou korunou každého dobrého jídla, o jednotlivých druzích masa, drůbeže, ryb a zeleniny. Všechny recepty jsou stručné a srozumitelné, neboť Childová vždy myslela především na amatéry, a samozřejmě nechybí ani přesné údaje o jednotlivých ingrediencích. Umění francouzské kuchyně už více než čtyři desetiletí slouží jako bohatý zdroj poučení a inspirace gurmánům celého světa a jistě nabídne spoustu skvělých zážitků i vám.

Pokud máte rádi dobré jídlo a alespoň občas si něco uvaříte, určitě vás už napadlo, jaké by to bylo, kdybyste si připravili nějakou skutečnou francouzskou specialitu podle zaručeně pravého francouzského receptu. Možná jste se o to i pokoušeli a po prvních úspěších dostali chuť na další dobroty. V tom případě jistě s nadšením uvítáte kuchařku Umění francouzské kuchyně od jedné z největších znalkyň francouzských receptů, americké spisovatelky a známé televizní osobnosti Julie Childové, jejíž život inspiroval tvůrce filmu Julie a Julia, v němž si hlavní roli zahrála jedinečná Meryl Streepová.

Specifikace
Autor Julia Childová; Louisette Bertholleová; Simone Becková
Nakladatel JOTA
Rok vydání 2014
Dotisk 2023
Počet stran 896
Jazyk CZE
Druh Kniha
Vazba Pevná s přebalem lesklá
Rozměry 23,7 x 17,4 x 4,2 cm
ISBN 978-80-7462-441-4
Váha 1.1680000
Hodnocení
Toto zboží zatím nikdo nehodnotil. Buďte první a napište komentář nebo hodnocení.