Zboží 27 / 111
Proč se klepou řízky - Chemie v kuchyni - Vladimír Mikeš
Žádné hodnocení. Kód: P403944 Produktové číslo: 9788076750869
Kniha, Dokořán, 2023, Vladimír Mikeš
Dostupnost: externí sklad 100 ks
Proč se klepou řízky - Chemie v kuchyni - Vladimír MikešPříprava jídla a jeho konzumace je pro většinu z nás oblíbenou činností. Ne nadarmo vychází neustále velké množství nejrůznějších kuchařských knih plných tradičních či experimentálních receptů. Vaření je však především chemický proces, a má proto s chemií mnoho společného. V knize žádné nové recepty nenajdete, zato se dozvíte o potravinách spoustu zajímavostí – od jejich chemického složení pres důvod klepání řízku až po to, proč si červ vybere vždy to nejkrásnější jablko. Nemalý prostor je věnován také nejrůznějším chemickým látkám (lidově zvaným „éčka“), které se do potravin přidávají. Autor, profesor biochemie, je neobhajuje, ale uvádí na pravou míru některé názory na jejich přehnanou nebezpečnost.
Specifikace
Autor | Vladimír Mikeš | |
Nakladatel | Dokořán | |
Rok vydání | 2023 | |
Počet stran | 184 | |
Jazyk | CZE | |
Druh | Kniha | |
Vazba | Brožovaná s přebalem matná | |
ISBN | 978-80-7675-086-9 | |
Rozměry | 21 x 14,5 x 1,8 cm | |
Váha | 0.3600000 |
Napište komentář nebo hodnocení
Toto zboží zatím nikdo nehodnotil. Buďte první a napište komentář nebo hodnocení.
Zboží 27 / 111