Domů / Knihy / Populárně naučná pro dospělé / Kuchařky & nápoje

Postní kuchařka od kořene po nať - 2. vydání - Pavel Drdel


Žádné hodnocení. Kód: P399270 Produktové číslo: 9788088244356
Kniha, Smart Press, 2022, Pavel Drdel
Dostupnost: externí sklad 68 ks
Vše 10 %
Cena před slevou: 499 Kč
Ušetříte: 50 Kč
Zlevněno z 499 Kč (Naše normální cena.)
nyní jen 449 Kč , plus doprava
Doba dodání: 2 - 5 Dnů
 
Postní kuchařka od kořene po nať - 2. vydání - Pavel Drdel

Půst nabírá různých podob dle dané tradice a náboženství. Nejběžnější je vzdát se na určitou dobu masa. Postní kuchařka Pavla Drdela, která nyní vychází v novém vydání, ukazuje, že to nemusí znamenat ochuzení se o dobrou chuť jídla nebo radost z vaření. Navzdory používání lokálních a sezónních potravin představuje pestré pokrmy ze zeleniny, luštěnin a občasného mléka nebo vajec. Bohatost, kterou nabízí letní a podzimní měsíce, uchová naložené nebo usušené a použije v zimních receptech. Kromě zimních jídel ale kniha obsahuje i dalších téměř 20 receptů z jarních, letních a podzimních surovin, a tak ukazuje, že s obohacením jídelníčku o bezmasé pokrmy můžeme začít v jakýkoli den v roce.

Kniha obsahuje:

- více než 80 receptů na moderní a chutná bezmasá hlavní jídla, polévky a saláty

- 60 návodů, jak uchovat sezónní zeleninu díky fermentaci, nakládání, sušení, jak vyrobit ochucené oleje nebo netradiční nápoje

- sezónní recepty na jaro, léto, podzim i zimu z lokálních surovin

- tipy na udržitelnější, bezodpadové vaření

- texty osvětlující postní období od Hanky Zemanové, Martiny Viktorie Kopecké a dalších

- bonusový recept na pomalu pečený celer po znojemsku z pořadu MasterChef Česko 2022

 

Koupí knihy podporujete Postní sbírku Diakonie ČCE.

Postní sbírku pořádá Středisko humanitární a rozvojové spolupráce Diakonie Českobratrské církve evangelické od roku 2011. Prostředky z této sbírky poputují do Libanonu, kde podpoří vzdělávání dětí z rodin, které uprchly před válkou ze Sýrie.

PAVEL DRDEL

Strakonický rodák, ambasador sbírky Post(n)i se a šéfkuchař restaurace Sůl a řepa. Ve své restauraci spolupracuje s malými farmáři a místními dodavateli, propojuje české a zahraniční postupy a vaří lokální jídla plná chuti. Základ jeho kuchyně tak nezačíná u plotny, ale u lokálních farmářů na poli. O to více si váží každé suroviny a snaží se ji zpracovat beze zbytku. Nakládá, suší, fermentuje. Patří k zakládajícím členům jihočeského spolku restaurací Jíme Jih. Znát ho můžete také z pořadů Sama doma či MasterChef Česko 2022 nebo z článků a rozhovorů v novinách a časopisech. Ve volném čase rád fotí, jeho fotografie můžete vidět i v této kuchařce.

Publikace se na světové soutěži Gourmand Cookbook Awards umístila na 2. místě v kategorii Šéfkuchaři.

Specifikace
Autor Pavel Drdel
Nakladatel Smart Press
Rok vydání 2022
Počet stran 208
Jazyk CZE
Druh Kniha
Vazba Pevná bez přebalu lesklá
ISBN 978-80-88244-35-6
Rozměry 25 x 17,5 x 2,3 cm
Váha 0.6870000
Hodnocení
Toto zboží zatím nikdo nehodnotil. Buďte první a napište komentář nebo hodnocení.