Domů / Knihy / Populárně naučná pro dospělé / Kuchařky & nápoje / Zdravá, štíhlá kuchyně

Kuchařka pro zdravé střevo - 112 receptů pro ozdravení mikroflóry - David Frej; Kateřina Weinerová


Žádné hodnocení. Kód: P329969 Produktové číslo: 9788072815555
Kniha, EMINENT, dotisk 2024, David Frej; Kateřina Weinerová
Dostupnost: skladem 3 ks
Vše 10 %
Cena před slevou: 349 Kč
Ušetříte: 35 Kč
Zlevněno z 349 Kč (Naše normální cena.)
nyní jen 314 Kč , plus doprava
 
Kuchařka pro zdravé střevo - 112 receptů pro ozdravení mikroflóry - David Frej; Kateřina Weinerová

Trápí vás únava, zažívací obtíže, poruchy stolice, kožní vyrážky, páchnoucí pot, bolesti, omezení pohybu či výkyvy nálad? Už starověcí lékaři věděli, že nemoci začínají ve střevech a že léčba musí začínat právě tam. Moderní věda jejich myšlenky rozvinula. Tato kniha vysvětluje, jak je možné pomocí zdravé střevní mikroflóry stimulovat imunitu, zlepšit zdravotní stav, podpořit tvorbu vitaminů a prospěšných mastných kyselin a předcházet nemocem, jako jsou alergie, astma, cukrovka, migrény, nespavost, obezita, psychické poruchy, nemoci srdce, demence a rakovina, nebo snížit jejich riziko. Zmíněná onemocnění mají svůj počátek v propustném střevu a také v dysbióze, nerovnováze ve složení střevní flóry. Nejjednodušším způsobem, jak problémům předejít, je přizpůsobit stravu. Zdravá střevní sliznice totiž nepropouští toxické látky, a tak rozvoji těchto nemocí brání. Ve zdravém střevě se také tvoří důležité neurotransmitery, například známý "hormon štěstí" serotonin, který výrazně podporuje psychiku.

Tato publikace obsahuje recepty na snídaně, svačiny, polévky i hlavní jídla, zajímavou část tvoří saláty a dezerty. Ukazuje, jak připravit jídla s houbami různými způsoby zpracování, které v nich aktivují zdraví prospěšné látky. Hlavní část knihy je věnována probiotikům, prospěšným bakteriím v našich střevech, a jejich zdrojům, kvašeným mléčným a sójovým výrobkům, mořským řasám, zelenině a nápojům. V oddílu věnovaném prebiotikům, jež stimulují růst těchto bakterií, najdete recepty na zpracování luštěnin, obilovin, semínek, zeleniny a ovoce.

Specifikace
Autor David Frej; Kateřina Weinerová
Nakladatel EMINENT
Rok vydání 2020
Dotisk 2024
Počet stran 152
Jazyk CZE
Druh Kniha
Vazba Brožovaná bez přebalu lesklá
Rozměry 21 x 14,9 x 1,2 cm
ISBN 978-80-7281-555-5
Váha 0.3520000
S tímto zbožím kupují
Nejjednodušší recepty - Tomáš Kosačík; Lucie Kosačíková Nejjednodušší recepty - Tomáš Kosačík; Lucie Kosačíková Kód: P304994
externí sklad 18 ks
10 %
Zlevněno z 369 Kč (Naše normální cena.)
nyní jen 332 Kč
Detail
Hodnocení
Toto zboží zatím nikdo nehodnotil. Buďte první a napište komentář nebo hodnocení.