Jídlo - Odkud a jak se dostává jídlo na náš stůl - Andrea Minoglio; Federico Mariani
Žádné hodnocení. Kód: P385424 Produktové číslo: 9788075087430
Jídlo umí vyprávět spousty pozoruhodných příběhů. V této knížce děti objeví ty nejzajímavější z nich. Zjistí, kde a jak se pěstují či získávají jednotlivé suroviny, jaké postupy se uplatňují při jejich zpracování a jak se z nich vyrábí produkty, které potom jíme nebo pijeme. Názorné výklady doplňují krásné ilustrace.
Kniha představuje čokoládu, čaj, med, rýži, sýr, arašídové máslo, cukrovou vatu a další. Věděli jste například, že pravá vanilka, jejíž chuť znáte ze sladkostí, se vlastně získává z jedné orchideje? Že popcorn, který rádi chroupete třeba v kině, jsou zrnka kukuřice, která doslova explodovala horkem? Nebo že hlavními opylovači ananasovníku v přírodě jsou kolibříci?
Autor | Andrea Minoglio; Federico Mariani | |
Nakladatel | Lingea | |
Rok vydání | 2022 | |
Počet stran | 72 | |
Jazyk | CZE | |
Druh | Kniha | |
Vazba | Pevná bez přebalu lesklá | |
Rozměry | 30,7 x 24,6 x 1,6 cm | |
ISBN | 978-80-7508-743-0 | |
Váha | 0.7575000 |