Domů / Knihy / Populárně naučná pro dospělé / Dějiny & fakta / Literatura faktu

Gastronomie českého středověku - Co lidé jedli a pili, jak stolovali a hodovali - Monika Černá-Feyfrlíková


Žádné hodnocení. Kód: P451894 Produktové číslo: 9788027138296
Kniha, GRADA, dotisk 2024, Monika Černá-Feyfrlíková
Dostupnost: skladem 1 ks
Vše 10 %
Cena před slevou: 399 Kč
Ušetříte: 40 Kč
Zlevněno z 399 Kč (Naše normální cena.)
nyní jen 359 Kč , plus doprava
 
Gastronomie českého středověku - Co lidé jedli a pili, jak stolovali a hodovali - Monika Černá-Feyfrlíková

Zapomeňte na klišé barbarských bouřlivých hostin, při kterých se kosti hází přes ramena psům. Středověká gastronomie elit byla vysoce kultivovaná a vynikala velice důmyslnými recepty, jež využívaly luxusních surovin, které dnes znovu pracn objevujeme. Patří mezi ně například mandlové mléko, rýžová mouka, konopný olej, ale i exotická pozapomenutá koření, jež byla dříve žádanou součástí luxusnějších pokrmů, které si s pomocí této kuchařky můžete doma sami uvařit. Poodhalí vám mimo jiné také, co stálo za úspěchem středověkých kuchmistrů a jakým způsobem probíhaly bankety na nejprestižnějších panovnických dvorech.

Kniha má velký počet nových (dosud nepublikovaných) receptů, velké množství skvělých fotografií, podrobnější výklad k tradičním surovinám a nové výsledky archeologických výzkumů, které upřesňují nebo dokonce mění naše představy o středovém způsobu života. Nalezněte znovu fascinující chutě naší minulosti a pochutnejte si!

Specifikace
Autor Monika Černá-Feyfrlíková
Nakladatel GRADA
Rok vydání 2024
Dotisk 2024
Počet stran 224
Jazyk CZE
Druh Kniha
Vazba Brožovaná bez přebalu lesklá
ISBN 978-80-271-3829-6
Rozměry 24,5 x 16,8 x 1,5 cm
Váha 0.4840000
Hodnocení
Toto zboží zatím nikdo nehodnotil. Buďte první a napište komentář nebo hodnocení.