Gastronomie českého středověku - Co lidé jedli a pili, jak stolovali a hodovali - Monika Černá-Feyfrlíková
Žádné hodnocení. Kód: P451894 Produktové číslo: 9788027138296
Zapomeňte na klišé barbarských bouřlivých hostin, při kterých se kosti hází přes ramena psům. Středověká gastronomie elit byla vysoce kultivovaná a vynikala velice důmyslnými recepty, jež využívaly luxusních surovin, které dnes znovu pracn objevujeme. Patří mezi ně například mandlové mléko, rýžová mouka, konopný olej, ale i exotická pozapomenutá koření, jež byla dříve žádanou součástí luxusnějších pokrmů, které si s pomocí této kuchařky můžete doma sami uvařit. Poodhalí vám mimo jiné také, co stálo za úspěchem středověkých kuchmistrů a jakým způsobem probíhaly bankety na nejprestižnějších panovnických dvorech.
Kniha má velký počet nových (dosud nepublikovaných) receptů, velké množství skvělých fotografií, podrobnější výklad k tradičním surovinám a nové výsledky archeologických výzkumů, které upřesňují nebo dokonce mění naše představy o středovém způsobu života. Nalezněte znovu fascinující chutě naší minulosti a pochutnejte si!
Autor | Monika Černá-Feyfrlíková | |
Nakladatel | GRADA | |
Rok vydání | 2024 | |
Dotisk | 2024 | |
Počet stran | 224 | |
Jazyk | CZE | |
Druh | Kniha | |
Vazba | Brožovaná bez přebalu lesklá | |
ISBN | 978-80-271-3829-6 | |
Rozměry | 24,5 x 16,8 x 1,5 cm | |
Váha | 0.4840000 |