Domů / Knihy / Populárně naučná pro dospělé / Kuchařky & nápoje / Národní, regionální kuchařky

Doudlebsko v kuchyni a u stolu - Lidová strava z jihu Čech - Jan Šimánek


Žádné hodnocení. Kód: P371029 Produktové číslo: 9788088030577
Kniha, VEDUTA, dotisk 2022, Jan Šimánek
Dostupnost: externí sklad 10 ks
Doba dodání: 2 - 5 Dnů
Doudlebsko v kuchyni a u stolu - Lidová strava z jihu Čech - Jan ŠimánekKniha pojednává o lidové stravě v národopisném regionu Doudlebska, který se rozkládá mezi Českými Budějovicemi, Českým Krumlovem, Kaplicí a Trhovými Sviny. Autor při jejím psaní vycházel z vyprávění pamětníků, odborné literatuty, kronik a memoárů. Líčí nejen podobu selského jídelníčku před sto a více lety, ale i jak vypadaly staré kuchyně a topeniště, jaké plodiny se v minulosti pěstovaly, jak lidé přežívali období hladu a válek, jak se vařilo na farách a panských sídlech, o svatbách a o posvíceních nebo jak probíhalo pečení chleba, nakládání zelí či zabijačka prasete. Závěrečná kapitola přináší rovněž skutečné recepty na některá jídla. Čtenáři tak vyvstává před očima poutavý a přitom reálný obraz všedního života jihočeského venkova v 19. a 20. století.
Specifikace
Autor Jan Šimánek
Nakladatel VEDUTA
Rok vydání 2021
Dotisk 2022
Počet stran 272
Jazyk CZE
Druh Kniha
Vazba Pevná bez přebalu lesklá
ISBN 978-80-88030-57-7
Rozměry 20,8 x 15,2 x 2,3 cm
Váha 0.5070000
Hodnocení
Toto zboží zatím nikdo nehodnotil. Buďte první a napište komentář nebo hodnocení.