Zboží 6 / 87
Doudlebsko v kuchyni a u stolu - Lidová strava z jihu Čech - Jan Šimánek
Žádné hodnocení. Kód: P371029 Produktové číslo: 9788088030577
Kniha, VEDUTA, dotisk 2022, Jan Šimánek
Dostupnost: externí sklad 10 ks
Doudlebsko v kuchyni a u stolu - Lidová strava z jihu Čech - Jan ŠimánekKniha pojednává o lidové stravě v národopisném regionu Doudlebska, který se rozkládá mezi Českými Budějovicemi, Českým Krumlovem, Kaplicí a Trhovými Sviny. Autor při jejím psaní vycházel z vyprávění pamětníků, odborné literatuty, kronik a memoárů. Líčí nejen podobu selského jídelníčku před sto a více lety, ale i jak vypadaly staré kuchyně a topeniště, jaké plodiny se v minulosti pěstovaly, jak lidé přežívali období hladu a válek, jak se vařilo na farách a panských sídlech, o svatbách a o posvíceních nebo jak probíhalo pečení chleba, nakládání zelí či zabijačka prasete. Závěrečná kapitola přináší rovněž skutečné recepty na některá jídla. Čtenáři tak vyvstává před očima poutavý a přitom reálný obraz všedního života jihočeského venkova v 19. a 20. století.
Specifikace
Autor | Jan Šimánek | |
Nakladatel | VEDUTA | |
Rok vydání | 2021 | |
Dotisk | 2022 | |
Počet stran | 272 | |
Jazyk | CZE | |
Druh | Kniha | |
Vazba | Pevná bez přebalu lesklá | |
ISBN | 978-80-88030-57-7 | |
Rozměry | 20,8 x 15,2 x 2,3 cm | |
Váha | 0.5070000 |
Napište komentář nebo hodnocení
Toto zboží zatím nikdo nehodnotil. Buďte první a napište komentář nebo hodnocení.
Zboží 6 / 87